|
AirSpotter.eu European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1589 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
Zaslal: po listopad 02, 2015 8:50 am Předmět: |
|
|
K "odtajnění" všeho toho (a snad i něčeho navíc), co o lince do Mnichova zde na fóru již proběhlo, dojde dnes na tiskové konferenci, které se zúčastní i představitelé společnosti BMI Regional. Ti přiletí z Mnichova ve 13.15 Embraerem 135 (G-RJXP). Odpoledne se tedy můžeme těšit na záplavu informací o nové lince ve všech médiích. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: po listopad 02, 2015 10:09 pm Předmět: |
|
|
co to tam plká o Moskvě na jm deníku ten šašek Hašek? Nebo mi snad něco uniklo? (na větry netrpím)...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kuba.biker
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 10:59 am Předmět: |
|
|
Smrdí to. Ohlašovat linku 14 dní před inaugurační letem, to je na pováženou. Navíc stále nelze rezervovat návazné lety s LH. Jaká tedy asi bude obsazenost?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 11:22 am Předmět: |
|
|
Jak to, že nelze rezervovat návazné lety s LH? Mně to jde bez problémů. Viz přiložené screenshoty.
Zkusil jsem najít let z Brna do San Franciska za zhruba měsíc a našlo mi to více než příjemné spojení, jehož cena něco málo převyšující 22 tisíc není nic strašidelného. Za nějakých 16 hodin může být člověk odlétajicí z Brna na západním pobřeží USA. Cesta zpět zabere nějakých 18 hodin.
Pokud tuto možnost srovnáme s letem z Prahy do téže destinace v tomtéž termínu, bude let z Brna vypadat ještě lépe, neboť spojení z Brna je o téměř tři tisíce levnější než z Prahy! Abychom ale byli upřímní, z Prahy lze volit z většího množství letů, takže pokud se nakombinuje spojení přes Frankfurt, bude cena nižší. A pro úplnost, z Vídně je možné tento výlet realizovat za 23 tisíc.
Myslím, že vzhledem ke skutečnosti, že máme možnost operovat s pouze jedním spojením denně, nejsou výsledky vůbec špatné.
Každopádně souhlasím, že oznámení linky dva týdny dopředu asi není nejšťastnější tah. Snad tato uspěchanost nebude spolupříčinou brzkého konce linky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 2:13 pm Předmět: |
|
|
Podle mne je nejdůležitější kodšér na LH, což ten minulý dopravce Cirrus tuším neměl. No a od té doby je taky Brno mnohem dál co se týče cizinců zde pobývajících v různých firmách, vysokých školách a TC, je tady už významná komunita sdružená v Expat Centre, jsou to už stovky lidí. Černovická terasa je plná zahraničních firem a další prům. zony se
budují. Věřím, že se to tentokrát chytí dobře , jen ta propagace vázne jak jsem už psal nedávno. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kuba.biker
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 3:17 pm Předmět: |
|
|
Pardon, beru zpět, já vždy zadávám do rezervačního formuláře IATA kód a BRQ ten lufthansácký ještě nezná... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
David2
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 4:51 pm Předmět: |
|
|
I Cirrus měl LH kód, i některé rozumné akční nabídky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 5:38 pm Předmět: |
|
|
už si to tak nepamatuju, ale myslím, že Cirrus lítal do Curychu, nebo se mýlím? Curych pravda není žádný významný hub jako jím není Praha např |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 6:16 pm Předmět: |
|
|
Cirrus létal do Mnichova (od 7. listopadu 2005 do 23. března 2007). Z počátku dvakrát denně, v neděli tuším jen jednou. Jestli si dobře vzpomínám, v týdnu létal Dornier 328, v neděli DHC 8-100. Postupně byla četnost letů utlumována.
Do Curychu létala od 9. září 1993 švýcarská společnost Air Engiadina s letounem BAe Jetstream 31 (HB-AEA). Nejprve třikrát týdně, později dokonce šestkrát týdně. Od roku 1998 linku provozovala slovenská splečnost SK Air s tímtéž letounem (přeregistrován na OM-NKD). Linka skončila v roce 1999. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: út listopad 03, 2015 6:35 pm Předmět: |
|
|
Dík Marku, to víš starcům už tak paměť neslouží...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: so listopad 07, 2015 7:35 pm Předmět: |
|
|
No, já jsem si ty detaily dohledával.
V listopadovém čísle časopisu Metropolitan nechybí zmínky o lince do Mnichova. Ve sloupku nazvaném Slovo primátora se Vokřál kromě tisíckrát omletých frází o důležitosti napojení Brna na uzlové letiště ohání i zajímavou statistikou. Konkrétně jde o tohle: "Zahraniční firmy, které mají v našem městě své pobočky, totiž nyní prolétají ročně kolem 10 tisíc letenek z okolních letišť, což je pro Brno zbytečná ztráta." Snad si to číslo nevycucal z prstu. Přesune-li se tato klientela na lety BMI Regional, mohla by se linka uživit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: so listopad 07, 2015 10:20 pm Předmět: |
|
|
no a v Deníku dnes zase známý analytik tvrdí pravý opak, když srovnává ceny letenek do evropských destnací z PRG a z BRQ , že ty z Brna jsou dvakrát drahší (v průměru). Takže se prý vyplácí létat z VIE nebo PRG a linka zase krachne. Jsou totiž lidé a není jich málo kteří ač brňáci, Brnu nepřejí. Dovedou být patrioti jen v blbým fotbale a hokeji. To je jejich celý životní obzor. Śkoda... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: ne listopad 08, 2015 9:38 am Předmět: |
|
|
Ať lince někteří lidé přejí, anebo nepřejí, mnohem důležitější je, aby se Letiště konečně dalo do pohybu a linku po Brně maximálně propagovalo. Ještě jsem ve městě nenašel ani jednu jedinou upoutávku. Nemyslím si, že by články o otevření nové linky, co se objevily v médiích, postačovaly k dostatečnému rozšíření povědomí o její existenci. Bylo by vhodné, aby tato skutečnost byla co nejvíce na očích. I když si říkám, jak před pár měsíci měla například FlyDubai v Brně reklamu na lety z Bratislavy a Prahy, je možné, že Brno zvolilo podobnou "expanzivní" formu reklamy a má masivní reklamní kampaň v Bratislavě, Praze či Vídni, jen my o tom nevíme? Rovněž nevíme, zda a eventuálně jak je propagována linka v samotném Mnichově.
S tím porovnáním cen mezi Brnem a Prahou bych řekl, že to bude všelijaké. V některých případech na tom bude lépe jedno letiště, v jiném pak zase to druhé.
Zajímalo mě ale porovnání cen Cirrusu a BMI Regional na lince do Mnichova. Dříve jsem zde odkazoval na reklamní leták s akčními cenami zpátečních letenek Cirrusu z Brna přes Mnichov do nejrůznějších míst Evropy: http://airspotter.eu/Download/Cirrus_2007.jpg Jednalo se tehdy zřejmě o menší ceny než jaké byly běžně, jak ostatně o pár příspěvků výše psal David2, navíc jsou "bez tax", ale pro základní porovnání to stačí. Z toho mi vyšlo, že Lufthansa je aktuálně o trochu dražší než byla před těmi cca osmi roky (např. do Athén nabízí letenky za cenu 8 080 Kč, do Bruselu 8 278 Kč, do Lisabonu 9 028 Kč a do Nice 7 741 Kč). Jsem proto zvědav, jestli budou mít Lufthansa nebo BMI Regional (aktuálně má akci Weekend Wonder Fares, ale prozatím nenabízí zlevněné lety z Brna) nějaké akční nabídky. Na druhou stranu, pokud srovnám ceny zpátečních letenek do Mnichova tehdy a dnes, vychází mi současný stav o dost lépe, viz tiskové zprávy k otevření linky Cirrus v roce 2005: http://airspotter.eu/Download/Cirrus_2005a.jpg a http://airspotter.eu/Download/Cirrus_2005b.jpg. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|