|
AirSpotter.eu European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
JirKa
Založen: 18.6.2007 Příspěvky: 106 Bydliště: Luhačovice a Brno
|
Zaslal: st srpen 05, 2009 9:08 pm Předmět: Auto Ryanair |
|
|
Ahoj, nemate nekdo zkusenost s pujcovanim auta pres Ryanair, resp. Hertz? _________________ JirKa
Fotogalerie (nejen letecká) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Karel
|
Zaslal: čt srpen 06, 2009 7:42 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že budeš potřebovat embosovanou kartu... |
|
Návrat nahoru |
|
|
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1589 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
Zaslal: čt srpen 06, 2009 10:46 pm Předmět: |
|
|
S půjčováním auta přímo u této firmy ne, ale měl jsem půjčený auto od Europcar. Myslím, že to bude více méně stejné všude, že rozdíly bývají snad jen v cenách . Jak píše Karel, je potřeba mít embosovanou kartu, ale když nakupuješ letenky, tak to jistě máš. Já si booknul auto přes net, klasicky jako letenku. Vytiskl si verifikační kód a pak tam s tím došel. Něco naťukali do počítače, podepsal jsem pojištění a smlouvu a dali mi klíčky. Ještě chtěli vidět řidičák a z karty si odečetli sumu až na místě. To je myslím všechno, co se toho půjčení týče. Jinak vždycky chtěli mít plnou nádrž, když se auto vracelo... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Karel
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 8:02 am Předmět: |
|
|
Letenky na LC se myslím běžně nakupují i na neembosované elektronické karty. Problém je, že u přepážek na letišti neberou ani hotovost, takže je důležité mít v tomhle jistotu. Další věcí k úvaze je připojištění spoluúčasti při nehodě, zapůjčení navigace a pod. Také je dobré ověřit podmínky, pokud chceš s autem i do jiné země nebo pokud má auto řídit i jiná osoba. A samozřejmě také prověřit, zda je možné vrátit auto i mimo pracovní dobu pobočky (otvor na vhození klíčů), pokud třeba odétáte brzo ráno.
Hertz:
...a Only embossed credit cards are accepted for car rental, we do not accept electronic cards (eg VISA Electron, MasterCard Electronic, Maestro etc.)! |
|
Návrat nahoru |
|
|
JirKa
Založen: 18.6.2007 Příspěvky: 106 Bydliště: Luhačovice a Brno
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 9:27 am Předmět: |
|
|
Diky za rady...doufam, ze bracha tu kartu ma...ja si ji jeste nestihl vyridit, i kdyz mi z banky porad volaji...tak snad to dopadne dobre. _________________ JirKa
Fotogalerie (nejen letecká) |
|
Návrat nahoru |
|
|
AdamK
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 10:28 am Předmět: |
|
|
Ahoj, kartu snad mam...
Chci se jen zeptat na nejake detaily:
- je nejak konrolovano rizeni jine osoby? (myslim treba policie)
- není zadny problem s ceskym ridicakem? (ten novy typ, s tim logem EU)
- zaplati se pouze ta castka za pujceni auta? (zadna zaloha?)
- maji ty auta dalnicni znamku?
Mate nekdo zkusenosti s rizenim v Holandsku?
Díky za rady. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Karel
|
Zaslal: pá srpen 07, 2009 11:10 am Předmět: |
|
|
Bez záruky:
- nikdo to nekontroluje pokud nedojde k přestupku, nebo nehodě. Pak ale mohou být finanční důsledky citelné, například kvůli platnosti havarijní pojistky.
- není
- při půjčení auta si odečtou sjednanou částku z účtu + zablokují další částku, tuším ve výši havarijní spoluúčasti. Po vrácení auta blokaci zruší
- ano, aspoň myslím
Abych nezapomněl, myslím, že u některých půjčoven je i omezen věk, tuším, že od 21 let. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Richard
|
Zaslal: út srpen 11, 2009 8:04 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, trošku doplním co si tak vzpomínám:
- druhej řidič stojí docela dost peněz na pojištění
- jsou tam i různé částky za pojištění podle věku myslím
- v MAN si berte Europcar, jsou tam non-stop a při půjčení od Hertze to stejně daj v pytlíku do Europcaru
- spotteří pozor:-) stalo se mi to letos poprvé, ale naúčtovali nám extra pálku za umytí auta... nebylo nijak extrémně zaprasené, ale prostě jsme před nastupováním nechodili jen po asfaltkách.
- jinak při uvedení letu určité společnosti, čísla FF karty, nebo prostě i pouhém vlastnictví Mastercard bývají slevy, ptejte se, ptejte se, ptejte se... _________________ Richard |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|