Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
JirKa
Založen: 18.6.2007 Příspěvky: 106 Bydliště: Luhačovice a Brno
|
Zaslal: so březen 01, 2008 1:04 pm Předmět: Poznate letadlo? |
|
|
Schvalne jestli nekdo pozna, co to bude az to bude. Resp. co by to melo byt. Jen si chci overit, jestli tam nejaka podoba je nebo jestli to mam zahodit a zacit znova.
_________________ JirKa
Fotogalerie (nejen letecká) |
|
Návrat nahoru |
|
|
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1589 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
Zaslal: so březen 01, 2008 4:39 pm Předmět: |
|
|
Že by F-86 Sabre? Vypadá to pěkně, to je modelovaný v Rhinu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
JirKa
|
Zaslal: so březen 01, 2008 5:50 pm Předmět: |
|
|
MarekV napsal: | Že by F-86 Sabre? Vypadá to pěkně, to je modelovaný v Rhinu? |
Hehe...tak mozna tam vazne nejaka podoba je, ze jsi to poznal. Jj, v Rhinu. Tak jdu pokracovat... _________________ JirKa
|
Návrat nahoru |
|
|
MarekV Site Admin
|
Zaslal: so březen 01, 2008 6:23 pm Předmět: |
|
|
Jj, jen pokračuj, vypadá to vážně dobře! Chci se zeptat, to děláš jen tak nějak od oka nebo máš nějaké výkresy, rozměry,...? Letadla taky modeluju a několikrát jsem se již pokoušel sehnat výkresovou dokumentaci, díky které bych mohl vymodelovat precizní model, prakticky zmenšené letadlo se všemi rozměry shodnými se skutečností jen zmenšené v určitém poměru, bohužel jsem nic nenašel... Modeluji v Solid Works (je to dost odlišný od Rhina), což je program určený pro přesné strojírenské modelování, kde kóty jsou alfou a omegou... Kdyby jsi věděl o nějakých výkresových dokumentacích letadel, vůbec bych se nezlobil .
Jen tak mimochodem, přikládám taky obrázek svého posledního modýlku, ale ptát se, co je to za typ nebudu, páč jsem si jej vymyslel . V případě zájmu můžu přiložit link ke stažení celého modelu...
Tady je onen náhled:
Jinak doufám, že budeš o průběhu práce informovat, nebo přinejmenším se pochlubíš výsledkem, jsem hodně zvědavý . |
|
Návrat nahoru |
|
|
JirKa
|
Zaslal: so březen 01, 2008 6:27 pm Předmět: |
|
|
Uz jsi mi ten modylek kdysi ukazoval. A libilo se mi to, tak kdyz prednasejici prisel s tim, ze mame neco namodelovat, tak jsem se do toho taky pustil. Ale nikdy jsem v tom nedelal, tak se teprve ucim...tak to i podle toho vypada.
Presne a detailni planky nemam, ani bych nemel tolik casu, abych to stihl do terminu udevzdani namodelovat. Ale snad aspon trosku poslouzi tohle: http://membres.lycos.fr/wings2/3vues/3vues.html _________________ JirKa
|
Návrat nahoru |
|
|
MarekV Site Admin
|
Zaslal: so březen 01, 2008 6:37 pm Předmět: |
|
|
Díky za odkaz, výkresy jsou to pěkné, rozměry si zkusím ještě někde dohledat.
V Rhinu jsem kdysi také zkoušel něco dělat, podle videotutoriálů jsem se naučil dělat kytaru a pneumatiky . Bych se mohl po netu kouknout, jestli bych je ještě nenašel... |
|
Návrat nahoru |
|
|
JirKa
|
Zaslal: so březen 01, 2008 6:56 pm Předmět: |
|
|
V nekterych tech plancich jsou i naznacene pricne rezy, to se hodi. Puvodne jsem chtel delat TU-144 (http://membres.lycos.fr/wings2/3vues/tu144_3v.jpg) nebo Liberatora (http://membres.lycos.fr/wings2/3vues/3vues.html), ale to mi pro zacatek v Rhinu prislo tezky. _________________ JirKa
|
Návrat nahoru |
|
|
slávek Anonymní
|
Zaslal: so březen 01, 2008 10:01 pm Předmět: modely |
|
|
Kluci, proč to raději nemodelujete v reálu? Skutečná maketa je nesrovnatelně dokonalejší než 3D model na obazovce si myslím. A vyžaduje taky mnohem víc manuální zručnosti než jen klikání myší. Ale jsou pěkné i ty vaše. Já už bych to nesvedl nemaje trpělivosti a neznaje ty modelovací aplikace které na to používáte. Za nás byl pauzák, pravítka rýsovadlo a ostře nabroušené tužky různých tvrdostí... hahaha
S. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|