Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
trainzak
|
Zaslal: pá červen 29, 2012 1:41 pm Předmět: |
|
|
Od 1.7. už je v letovém řádu na lince UTairu z Moskvy typ B735. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BRQJIXH
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 11:29 am Předmět: |
|
|
trainzak napsal: | Od 1.7. už je v letovém řádu na lince UTairu z Moskvy typ B735. |
Což zní sice hezky, ale tyhle informace nejsou pro nikoho závazné, takže stejnak povětšinou bude létat CRJ. Včetně dneška  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
Zaslal: ne červenec 08, 2012 3:10 pm Předmět: |
|
|
BRQJIXH napsal: | trainzak napsal: | Od 1.7. už je v letovém řádu na lince UTairu z Moskvy typ B735. |
Což zní sice hezky, ale tyhle informace nejsou pro nikoho závazné, takže stejnak povětšinou bude létat CRJ. Včetně dneška  |
V každém případě je to krok příjemným směrem. Rozdíl v pohodlí a prostornosti B735 a CRJ2 je nepřehlédnutelný a snad to ukazuje i na určitý rozvoj linky (třeba včetně přepravy carga). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kuba.biker
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1589 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
Zaslal: pá říjen 12, 2012 5:11 pm Předmět: |
|
|
Na letectvi.cz se objevilo malé shrnutí a ohlédnutí za uplynulými 9 měsíci letošního roku a s nimi spojeným provozem na brněnském letišti. Ty nejzajímavější informace jsou zde:
letectvi.cz napsal: | Zanedbatelný nárůst počtu přepravených cestujících zaznamenalo Letiště Brno od ledna do konce září ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Zatímco charterová turistická přeprava o 12 procent vzrostla, počet cestujících na pravidelných letech o 11,5 procenta klesl. ... Celkový počet přepravených cestujících byl do konce září 467 000, z toho 265 000 připadá na charterové lety. ... Průměrná obsazenost letadel na pravidelných linkách je 72 procent. ... Nejobsazenější je linka na Londýn-Stansted, na níž letos letělo 78 000 cestujících. ... Letiště jedná o příchodu nových linek, v zimním období však novinky neočekává. ... Na jaře by se měly vrátit linky do Říma a Milána. ... Neočekává se, že by příští rok počet cestujících výrazně klesal či rostl. |
Kompletní článek zde: http://www.letectvi.cz/letectvi/Article73465.html |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JackBrno
|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 12:13 pm Předmět: |
|
|
Tak na to, že skončilo CCA s těmi dost obsazenými a častými chartery to není tak zlé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 6:58 am Předmět: |
|
|
Podle mě je to také za daných okolností velmi dobrý výsledek. Znamená, že koncem roku budeme zase atakovat hranici půl milionu, což představuje reálné maximum, v které jsme mohli doufat.
Po pádu CCA se dal očekávat propad linek, ale v to, že ho nahradí chartery jsme jen tiše doufali. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: po listopad 05, 2012 9:25 am Předmět: |
|
|
Jak kdosi zaznamenal na facebookové stránce brněnského letiště, dnes (5. 11.) má do Brna plánovaný přílet Antonov 148 společnosti Polet! Mělo by jít o vůbec první návštěvu tohoto typu v Brně. Letí z Domodědova, přílet do Brna je plánován na 12:45 místního času, číslo letu je POT8744, letadlo nese registraci RA-61709.
Foto pro představu: http://www.airliners.net/photo/Polet-Airlines/Antonov-An-148-100E/1990840/L/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kuba.biker
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 1:40 pm Předmět: |
|
|
Ryanair přes zimu 9x týdně do STN a UTair od letního leťáku 7x týdně do VKO. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
trainzak
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 6:43 pm Předmět: |
|
|
Zvyšování frekvence je sice fajn, ale už by to pomalu zas chtělo nějakou novou linku. Příští rok asi nic čekat nelze, protože to už by asi bylo ohlášeno... Škoda... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
Zaslal: st listopad 07, 2012 7:43 pm Předmět: |
|
|
trainzak napsal: | Příští rok asi nic čekat nelze, protože to už by asi bylo ohlášeno... Škoda... |
To je myslím příliš pesimistické tvrzení, na podobné úvahy je čas po Novém roce
Mrzí mě, že jsem promeškal tu premiéru An-148, byl jste se někdo kouknout? Jaký to na vás udělalo dojem? Tak mě napadá, není to náhodou jediný proudový hornoplošník mezi v současnosti vyráběnými dopravními letadly?
Zatím jich létá 15 kousků, z toho 4 vyrobené na Ukrajině a zbytek v Rusku. Jestli by Rossia začala létat BRQ-LED, mohli bychom ho tady vídat častěji.
A to zvyšování frekvencí je moc fajn! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
j.ree
|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 5:31 pm Předmět: |
|
|
kuba.biker napsal: | Ryanair přes zimu 9x týdně do STN a UTair od letního leťáku 7x týdně do VKO. |
IMHO je to jen na vanocni obdobi kvuli zvysene prestavce, jen par letu... _________________ www.lkmt.cz | j.ree |
|
Návrat nahoru |
|
 |
trainzak
|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 9:30 pm Předmět: |
|
|
Karel napsal: | Mrzí mě, že jsem promeškal tu premiéru An-148, byl jste se někdo kouknout? Jaký to na vás udělalo dojem? Tak mě napadá, není to náhodou jediný proudový hornoplošník mezi v současnosti vyráběnými dopravními letadly?
|
Já se kouknout byl, můj hlavní dojem spočíval v tom, že na tak malé letadlo dělají motory docela slušný rámus (alespoň při pojíždění). Jinak třeba takové BAe-146 je taky dopravní hornoplošník
A jinak ta Rossia je už nějak jistější? Nebo to je to stále jen domněnka jako S7, Nord Star, Donavia a spol.? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 9:48 pm Předmět: |
|
|
Navýšení počtu letů do Londýna (byť jen přes období kolem přelomu roku) je výtečná zpráva. (j.ree: citim zavist Ostravaku )
Karel napsal: | Tak mě napadá, není to náhodou jediný proudový hornoplošník mezi v současnosti vyráběnými dopravními letadly? |
trainzak napsal: | Jinak třeba takové BAe-146 je taky dopravní hornoplošník  |
Trainzak: No jo, jenže BAe-146 se už nevyrábí. Karel psal "mezi v současnosti vyráběnými". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kuba.biker
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|