|
AirSpotter.eu European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
qantas
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 10:47 am Předmět: |
|
|
Hmmm... pokud jen todle, tak to jsem čekal víc. Eindhoven znám, dokonce jsem nad ním i plachtil. Je to regionální letiště asi jako LKTB. V samotném Eidhovenu kromě muzea firmy Philips která tam má sídlo už nic moc ke koukání není. Do AMS je to asi 100km. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
j.ree
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 12:44 pm Předmět: |
|
|
Karel napsal: | Já zase, když jsem sloužil na vojně, jsem občas jezdíval do Ostravy k naší mošnovské nadřízené jednotce. Spávali jsme v kasárnách v Bělském lese a přes den se pak školili v prostorech jednotky protivzdušné obrany u Staré Bělé  |
Ve Stare bele pracovala moje mamka 23 let
Gratuluji k EIN - dobre se tam kali _________________ www.lkmt.cz | j.ree |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1589 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 1:28 pm Předmět: |
|
|
Wizzair konečně otevře linku, po které všichni dlouho a intenzivně volali. Rozhodně je dobře, že Wizzair Brnu začíná věřit a otevírá další linky, ale bojím se, že zrovna tohle není linka, po které by cestující bažili. Ale možná se pletu, protože nejsem obeznámen s poměry v Nizozemí, a tak mi může unikat, že všichni Eindhoveňané touží létat do Brna. V každém případě díky za každou novou linku a nezbývá než ji přát, aby se uchytila a naplnila. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 2:01 pm Předmět: |
|
|
No vzhledem k tomu, že Brno má už dlouholeté partnerství s Utrechtem ( minulý týden tady jejich municipalita byla při křtu nové lodi jménem Utrecht) a Utrecht je od Hovenu asi 70km, tak to aspoň využijí radní obou měst při vzájemných návštěvách
Jinak je Nizozemí země zvláštní, protestantská. Mají tam velice pořádek a dobře se tam chlastá, jak už zmínil j.ree. Byl jsem tam na stáži 3 měsíce a už bych tam nejel. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 2:28 pm Předmět: |
|
|
citace: | Já osobně i vedení Jihomoravského kraje podporujeme spolupráci společnosti Letiště Brno se společností WIZZAIR. Ta nekončí dnešním oznámením nové linky, ale diskutujeme i o hlubší spolupráci, o tom, co by mohla do budoucna zahrnovat. Jsem spokojen s tím, že brněnské letiště se stává jedničkou mezi regionálními letišti u nás, že zde vzrůstá počet přímých leteckých spojení a garantuji jako hejtman, že tento trend bude vedení kraje podporovat i do budoucna,“ uvedl hejtman Hašek.
„S vytížením linek z Brna do Londýna a Říma jsme spokojeni, jde přibližně o 85 procent, letadla naplníme bez problémů,“ dodal předseda představenstva společnosti WIZZAIR József Váradi
Eindhoven jsme vybrali proto, že toto letiště může sloužit jako sekundární letiště pro Amstredam a další místa v Beneluxu," vysvětlil rozhodnutí společnosti viceprezident Wizzairu John Stephenson.
Letiště přitom podle předsedy jeho představenstva Jiřího Filipa usiluje ještě o další linky: " Máme zájem především o Brusel, Paříž, Barcelonu a Madrid. |
Podle obsazení ze strany WZZ bych neřekl, že šlo primárně o dvě frekvence týdně do Nizozemí. Díky za ně, ale to by nemuseli ohlašovat takoví pohlaváři. Řekl bych, že tématem dne byla jednání na téma možných slev z letištních poplatků atd. V PRG jim pomalu končí pobídkové slevy a jen těžko spoléhat, že by dojednali to, co se RYR nepodařilo.
Já považuji EIN za dost odvážný krok, neboť v případě, pokud by RYR začal létat CRL, měli by asi trochu problémy. V holanských novinách sice o lince hojně referují, ale kolik Holanďanů se na to chytne, to se teprve uvidí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 2:36 pm Předmět: |
|
|
Zase stojí za uváženou že holanďaní ČR dost milujou a zejména JM. Jsou totiž enormní škudlilové a je tady pro ně ještě stále velice levno. Jejich mentalitu trochu znám a vím, že vysoké hory nemilujou, vodu mají doma všude kam se podívají, ale nemají krajinu zvlněnou tak akorát jako ji najdou tady a navíc lesy hluboké, to jim doma zcela chybí. Věřím, že příští rok budou lítat hodně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 2:49 pm Předmět: |
|
|
slávek napsal: | ... nemají krajinu zvlněnou tak akorát jako ji najdou tady a navíc lesy hluboké.... |
To mi připomíná autobus s Holanďany, který zastavil kdesi u prvního lesa cestou na Macochu a ti nadšeně vyběhli a začali si s úžasem fotit okolní kopce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MrPexesso
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 2:57 pm Předmět: |
|
|
slávek napsal: | To mi připomíná autobus s Holanďany, který zastavil kdesi u prvního lesa cestou na Macochu a ti nadšeně vyběhli a začali si s úžasem fotit okolní kopce  |
Sestřenka bydlí v Holandsku a když tady byla s přítelem (NL) na dovolené, tak byl hodně překvapenej, kolik bylo na parkovišti u Macochy aut s holandskou značkou. Nechci přeceňovat potenciál linky do EIN, ale rozhodně bych ho nepodceňoval Podle mě dobrá volba - normálně bych asi raději letěl do AMS, ale vzhledem k tomu, že se můžu dostat do Holandska pohodlně z Brna, nemám problém ani s EIN.
Jak už psali ostatní výše - taky jsem čekal trošku něco víc, když byli na tiskovce všichni papaláši, nicméně buďme rádi za tuto tendenci WIZZu - co půl roku, to oznámení nové linky... kéž by to tímto způsobem pokračovalo i nadále  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
j.ree
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 7:47 pm Předmět: |
|
|
slávek napsal: | Zase stojí za uváženou že holanďaní ČR dost milujou a zejména JM. |
V beskydech jich je ale take pozehnane. Staci se podivat i na turisticka data a informace. _________________ www.lkmt.cz | j.ree |
|
Návrat nahoru |
|
 |
slávek Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
Zaslal: st prosinec 21, 2011 5:58 pm Předmět: |
|
|
Z článku v letectví:
citace: | Brněnské letiště letos odbaví rekordních 550 000 cestujících.
|
citace: |
Nové investice podle něj zamíří na stavbu několika objektů, například centrální vrátnice, hasičské stanice nebo výměny plotu kolem letiště. Rekonstrukcí má projít i obvodová komunikace, důkladnější bude kamerový systém, letiště také doplní zařízení pro provádění bezpečnostních kontrol.
|
No nevím, co z toho je opravdu potřeba... Všichni pamatujeme časy, kdy byl kolem LKTB jen nizounký dřevěný plotek a místy ani ten ne. Berme to tak, ža když se toto udělá, je o chlup větší naděje, že sem začne létat i nějaká trošku paranoidnější společnost
citace: | Architektonická koncepce nových objektů bude navazovat na stávající organické prvky odbavovací haly. |
Tak to jsem celkem zvědavý na tu organickou architekturu nové vrátnice a hasičárny. To myslím opravdu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1589 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|